Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
dewey123

fuel line problem?

Recommended Posts

I had some carburator problems 3 weeks ago and limped back in on the trolling motor in the lower niagara. 2 weeks ago i put an inline fuel filter and also a water separator. I noticed it doesnt prime like it used to. When id squeeze the primer bulb it would be firm, now it doesnt firm up and seems like it doesnt prime the engine. My question is the loss of fuel pressure normal or and i going to have to buy a new fuel line and scrap the filters? I cheecked for any leaks and it didnt seem that anything was leaking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

First check the fuel line primer bulb by seeing if it draws suction on the fuel tank. The gasket on the water separator may not be tight and allows air to be sucked in instead of fuel. Threaded fittings may also leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The primer bulb needs to be bigger. The rise is 2 times that of the small tank and didn't have enough suction to draw it up the tube. I figured id post the fix so if anyone else has this problem it might help them

[ Post made via Mobile Device ] mobile.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...