Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
fishinfreak

Merc 150 4-stroke break-in question

Recommended Posts

I did my initial two hours at varied RPMs under 4500 and Full Throttle for 1 minute every 10 minutes. The next step is to not run it for more than 5 minutes at Full Throttle. Is it okay to troll for long periods of time with this motor now

 

Sent from my SM-J327V using Lake Ontario United mobile app

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought a new one this year and had no problems trolling with it just in gear. Has been fish slimed too. Have about 30 hours on it now. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd finish the full break-in process before trolling for any length of time. The computer on it will track/record everything so the break-in data could become important (e.g. warranty  etc.)

Edited by Sk8man

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 2016 115 Merc, did break in like you said and then started fishing. I have had no problems. I always try try to give it a good warm up and clear it out when I'm done. Probably just habit from 2 stroke days.

Sent from my SM-G930V using Lake Ontario United mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would run it a bit more, but the smart thing to do is call Mercury in the morning and ask them.  I have 485 hours on my 2 year old 150 four strokes.  I will tell you they are ok until about 400 hours then issues begin.  The prop chatter really bugs me at idle, it does get better if you upgrade the hubs. 

 

 

20180123_165300.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
I would run it a bit more, but the smart thing to do is call Mercury in the morning and ask them.  I have 485 hours on my 2 year old 150 four strokes.  I will tell you they are ok until about 400 hours then issues begin.  The prop chatter really bugs me at idle, it does get better if you upgrade the hubs. 
 
 
20180123_165300.thumb.jpg.5931db3e2889034cba464da53c08360b.jpg
What kind of issues are you having. Is it anything with Motor Performance or breakdowns. Starting to worry me

Sent from my SM-J327V using Lake Ontario United mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...